Hoppa till sidans innehåll

Carina Olsson till WA

19 SEP 2021 01:19
Vi kan alla känna oss lite extra stolta idag när vår ordförande Carina Olsson blev invald i World Archerys styrelse(executive board)
  • Skapad: 19 SEP 2021 01:19

Senast Sverige hade någon i WA:s styrelse var 2001, då Leif Janson gjorde sin senaste mandatperiod(1991-2001). Sedan dess har bågskyttevärlden växt ytterligare och vi trodde nog att WA:s EB var för litet för två nordiska representanter, Eva Thesen, Norge, har redan en plats där. Men brist på transparens i ett av de nominerades fall gjorde att Carina relativt enkelt vann sin plats, samtidigt som Greg Easton, USA och Vladimir Esheev, Ryssland. Planen var att "visa upp" Carina inför nästa kongress då Eva signalerat sin avgång. Nu blir det istället två nordiska representanter, dessutom två kvinnor av tre, av totalt 14..., vilket borde borga för ytterligare några steg till att modernisera WA. Lycka till Carina. Och ni andra sträck på er å hennes vägnar, detta är stort för svenskt bågskytte och svensk idrott.

Rolf Volungholen stod på val i två kommittéer, konstitution och regler samt tekniska, men var en bit ifrån att bli vald. Samma för Cenneth Åhlund i fält/3d-kommittén, som dock denna gång åtminstone slog Kinas nominerade. Fältkommittén består nu av enbart domare, vilket inte nödvändigtvis är det bästa sett till vad bågskyttar, arrangörer och övriga intresserade önskar.

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige