Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulrika Sjöwall

Värdegrund för Svenska Bågskytteförbundet


Svenska Bågskytteförbundets styrelse blev under sommaren 2010 tillfrågade av SISU om vi ville delta i ett värdegrundsprojekt.

Förbundsstyrelsen gick då tillsammans med SISU igenom allt från vad vi förknippar bågskytte med, till att prioritera de ord vi kom fram till, vi enades om FOKUSERAD KRAFT MED GLÄDJE OCH GEMENSKAP. Vid en senare träff på Bosön med ledare från framgångsrika föreningar spridda över hela Sverige, fastställde vi denna värdegrundsslogan.

 

FOKUSERAD KRAFT MED GLÄDJE OCH GEMENSKAP

 

Fokuserad kraft är den glöd och energi som varje ledare, inom så väl förening, distrikt eller förbund, väljer att lägga på att skapa förutsättningar så att bågskyttesporten skall utvecklas och existera på varje ort, region eller i hela landet. Fokuserad kraft är den energi och vilja varje skytt använder sig av när denne skjuter en pil.

Vid varje tillfälle vi eller någon lyckas så väl inom förening, distrikt eller förbund så uppstår en glädje och gemenskap. Det kan handla om framgångar som rör enskilda skyttar eller när vi träffas för att utveckla och skapat nya förutsättningar på alla nivåer inom bågskyttesporten.

Detta är för oss fokuserad kraft med glädje och gemenskap.

Värdegrunden skall vara ett stöd i vårt gemensamma arbete där beslut och handling skall kopplas och vägas mot dess nytta för fokusering, kraften, glädjen och gemenskapen.

 

Värdegrunden är fastslagen av SBF:s förbundsstämma 2011-04-17

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:09 Skribent: Cenneth Åhlund

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige