Gå till innehåll
Elitverksamhet
Elitverksamhet

EM-uttagningarna är i full gång

Helgen 13 - 14 maj har tävlingar i Sigtuna och Uppsala genomförts. Mycket varierande banor och en hel del klurigheter att lösa för skyttarna. Många fina resultat och några skyttar som klarat kvalgränsen för att vara uttagningsbara till EM.

Lördag 13 maj Thors 3D i Sigtuna

Perfekta väderförhållanden och en bana som höll väldigt hög klass kan sammanfatta tävlingen i Sigtuna. Svårighetsgraden var lite högre än vad vi är vana i Sigtuna vilket kändes helt rätt på en uttagningstävling. Flera fina resultat noterades med Mikael Anderles 500 i CM vilket var dagens högsta resultat och tillika ett resultat i absolut världsklass. I BM vann Erik Jonsson på fina 446 vilket också det är över kvalgränsen. Även i DC, DB och LW noterades resultat över kvalgränsen av Ida Karlsson, DC på 465, Miranda Strimark, DB på 414 samt Ulla Domeij, LW på 320.

Efter grundronden sköt elitklasserna finaler över 4 mål plus ett särskjutningsmål. Denna "finaltävling" ligger utanför den officiella resultatlistan och är ett sätt för förbundskaptenen att bedöma skyttarnas förmåga att prestera såväl i grundronden som under press i en finalsituation. Resultatkorten från finalerna längre ner.

Söndag 14 maj Ulfs 3D hos Sturarna i Uppsala

Ännu varmare än på lördag och för att vara i Uppsala tämligen hanterbara vindförhållanden. Bra förutsättningar med andra ord.

Banan i Uppsala var av en helt annan karaktär än Sigtuna med bitvis riktigt långa avstånd och kluriga mål. Detta avspeglades på resultaten som överlag var lägre. Dock med ett par lysande undantag. Mikael Anderle fortsätter att leverera resultat i världsklass. 499 på en bana av den här svårighetsgraden lovar gott inför EM. I TM gick Brian Pedersen klart över kvalgränsen trots att ett mål fick strykas för blå påle. 411 (427 med det strukna målet inräknat) är mycket bra och det känns som att Brian börjar hitta hem i skyttet.

I finalskyttet presterades överlag fina resultat och det är framför allt kul att se en hel del nya namn utmana de gamla rävarna. Helgens guldstjärna måste ändå gå till en av rävarna - Yngve Malmström, BM, sköt 43 av 44 poäng i finalen på Thors 3D vilket är helt galet bra.

Det blir en bra sommar detta!

Resultatkort finaler Thors 3D Pdf, 70.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Resultatkort finaler Ulfs 3D Pdf, 69.6 kB, öppnas i nytt fönster.

Ulfs 3D

Fotograf - Peter Arlekrans

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-05-16

Författare: Lennart Nordsvahn

Sponsorer

Postadress

Stallvägen 8
456 78 Grimma

Besöksadress

Stallvägen 8
456 78 Grimma

Kontakta oss

070-555 55 55
info@foreningen.se