Gå till innehåll
Elitverksamhet
Elitverksamhet

EM-uttagningarna fortsätter

3-4 juni har uttagningstävlingar hållits i Vetlanda och Oskarshamn. Helgen bjöd på omväxlande och bitvis riktigt utmanande banor, perfekt väder även om det i vanlig ordning blåste en hel del i Oskarshamamn. Vi noterar glädjande mycket höga resultat i flera klasser.

Lördag 3 juni, Vetlandajakten

Banläggarna hade verkligen lyckats lägga en bana som höll mycket hög klass. I Barebow klarade Lisbeth Andersson, Strängnäs och Marcus Axelsson, Lindome kvalgränserna för att vara uttagningsbara till EM. Även i finalerna lyckades både Lisbeth och Marcus prestera resultat av hög klass och vinna sina respektive klasser.

I långbåge klarade Eijvor Karlsson, Borås samt Fredrik Högstedt, Gävle kvalgränserna. Fredriks resultat på 386 håller mycket hög nivå på en utmanande bana. Även här lyckade både Eijvor och Fredrik prestera bra i finalerna och behålla sina ledningar från grunden.

När vi kommer till traditional så lyckades Johnny Kallenberg, Kävlinge klara kvalgränsen på fina 414 poäng. I finalerna tog däremot Robert Antman, Ockelbo kommandot och i en spännande särskjutning avgick Robert med segern efter två särskjutningspilar - starkt jobbat!

Slutligen compklasserna där Lisa Södersten, Piteå slog till med mycket fina 484 poäng som med god marginal ligger över kvalgränsen och därmed är Lisa uttagningsbar till EM. I herrklassen fick vi se riktigt höga resultat med Mikael Anderle, Sturarna på 501 poäng, före Magnus Carlsson, Kalmar på 500 och Håkan Johansson, Skogen på 498. Ett riktigt getingbo med andra ord. I finalerna behöll Mikael ledningen och vann på 453 poäng. Magnus och Håkan slutade på samma poäng, 452, men Håkan som sköt 54 poäng i finalerna mot Magnus 52 tog hem andraplatsen före Magnus. Fantastiskt skytte på mycket hög nivå!

Söndag 4 juni, Herrgårds 3D, Oskarshamn

I Oskarshamn brukar det vara riktigt krävande, och ibland rejält svåra banor. Söndagens bana var inget undantag, det bjöds på en hel del utmaningar på en väldigt vackert lagd bana.

Gällande kvalgränser så gick Jan Domeij, Gävle över kvalgränsen i långbåge. Brian Pedersen, Katrineholm klarade gränsen för andra gången.

I barebow hände det stora saker. Erika Andersson, Kungälv har kämpat länge för att nå kvalgränsen och lyckades äntligen. Mycket starkt Erika!

Bland herrarna så drämde Leo Pettersson, Stockholm till med kanske det högsta resultat som skjutits i barebow någonsin med otroliga 472. Behöver kanske inte skriva att Leo klarade kvalgränsen... Även Marcus Axelsson, Lindome klarade för andra dagen i rad kvalgränsen med god marginal vilket är ett mycket bra styrkebesked.

På compoundsidan klarade Anneli Andersson, Vetlanda och Lisa Södersten, Piteå kvalgränsen. För Lisa var det andra dagen i rad hon gick över kvalgränsen - starkt! I herrklassen sköt Magnus Carlsson, Kalmar otroligt fina 502 på en så krävande bana. Jacob Benschöld, Kalmar klarade också kvalgränsen med fina 492.

Finalerna

I damer barebow lyckades Lisbeth Andersson, Strängnäs ta sig förbi Erika Andersson och i damer långbåge passerade Kaarina Saviluoto Viola Bäcklund. Samtliga övriga klassledare lyckades försvara sina ledningar och vinna sina respektive klasser.

Nu har vi genomfört 4 av 5 (6 eftersom Fiskgjusen kör tvådagarstävling) uttagningstävlingar och det börjar så smått synas en del trender som är till bra hjälp vid slutlig uttagning av laget. Fortfarande kan dock allt hända så har ni inte anmält er till Fiskgjusens tvådagarstävling kommande helg, som är sista uttagningstävling - gör det.

Resultatkort finaler Vetlandajakten Pdf, 69.9 kB, öppnas i nytt fönster.
Resultatkort finaler Herrgårds 3D Pdf, 69.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Liggande Elk

Fotograf Anneli Andersson

Publicerad: 2023-06-05

Senast uppdaterad: 2023-06-05

Författare: Lennart Nordsvahn

Postadress

Stallvägen 8
456 78 Grimma

Besöksadress

Stallvägen 8
456 78 Grimma

Kontakta oss

070-555 55 55
info@foreningen.se