Gå till innehåll
Elitverksamhet
Elitverksamhet
Emil Varga, Nykvarns BK och Freya Andersson, Sundsvall-Ortvikens BK

Emil Varga, Nykvarns BK och Freya Andersson, Sundsvall-Ortvikens BK

I helgen hölls det andra lägret för LA-28 gruppen. LA-28 är en grupp som består av 9 skyttar och som under våren startats upp i syfte att öka antalet skyttar med till OS 2028. Ledare för gruppen är förbundskaptenen för recurve Elin Kättström och förbundskaptenen för juniorlandslaget Johanna Gullroos.

Denna gången var det i Hallsberg och Järnvägens lokaler. Helgen bjöd på fantastiskt väder och mycket skytte. På fredagen anlände merparten av skyttarna vid 3 då det var dags för lite inledande skytte. Sen var det dags för fys vilket denna gången hölls i Ekoparken där Elin lyckats hitta en fin hinderbana. En hinderbana som både bjöd på löpning, höga hopp och klättring och efter en bra stund där så var det ett betydligt tröttare gäng som begav sig tillbaka för att laga middag. Ett par skyttar rundade också av med några pil till innan det var läggdags.

På lördagen började dagen klockan 7 då det var dags för medicinsk yoga ledd av Elin. En härlig start på dagen innan det blev dags för en vanlig 72 pils tävling med internationell tidtagning. Efter det så blev det ordentligt med lagskytte innan gänget rörde sig bort mot bowlinghallen för fortsatt lagtävling. Kvällen avslutades med skytte för några och sällskapsspel för andra.

På söndagen så blev det ett mer individuellt skytte då det var dags för golden game. En träningsform där man i originalform sätter gult som +1 poäng och 8:an som neutral och 7 och neråt som -1. Sedan är det att nå över 50 poäng som är målet. För att stressa till det mer så skjuter man på tid. Först skjuter A-skytten en pil på 15 sekunder innan det växlar över direkt till B-skytten som får 15 sekunder och sedan tillbaka till A igen. På detta sätt skjuter man 6 pils serier tills man är klar. Grymt sätt att träna både stress och press.

Sammanfattningsvis en riktigt grym helg med många lärdomar och bra träningsmöjligheter!

Skribent och fotograf: Lukas Jacobsson

LA-28 läger

Publicerad: 2023-05-11

Senast uppdaterad: 2023-05-11

Författare: Johanna Gullroos

Postadress

Blåbärsvägen 31
155 31 Nykvarn

Besöksadress

Enligt överenskommelse

Kontakta oss

0708-103133
sbf@bagskytte.se