Hoppa till sidans innehåll

Regler och Stadgar


SBF - Stadgar & Tävlingsbestämmelser :
se även www.worldarchery.org 
En regelbok är alltid till viss del inaktuell då det hela tiden sker förändringar, av flera orsaker. Främst då World Archery tar beslut både via bylaws och kongresser och att införandet av nya regler inte alltid matchar tiden för våra uppdateringar. Därför måste man leta regler på flera ställen. Gäller det utrustning så är det oftast säkrast att tittat på archery.org efter interpretations(tolkningar) eller nya bylaws( ungefär tillsvidareregler beslutade av styrelsen till nästa kongress). Andra, större, ändringar införs inom WA oftast 1 april respektive år. 

Vår regelbok ska alltid vara aktuell är målsättningen, och uppdateras därför av Regelkommittén och Förbundsstyrelsen, vilket oftast sker efter vår årsstämma av tradition. Så i maj-juni brukar vi normalt ha en maximalt uppdaterad version, därefter blir det som vanligt viss inaktualitet vilket kräver vakenhet och tanke av både bågskyttar och domare. 

Hur sker en regeländring i den svenska regelboken? Ändringar i WA:s regelbok sker genom motion till WA:s kongress, vart annat år. Snabba enkla regeländringar sker genom Bylaws, ett sätt som liknar vårt sätt med regelkommitténs möjlighet till ändring mellan stämmorna.

Domaresidan

Ny procedur för uppdateringa av domarlicens för 2022

Hela regelboken 

Uppdelad 

Om ni hittar fel så är vi tacksamma om ni meddelar via denna länk snarast.

Uppdaterad: 20 FEB 2017 16:14 Skribent: Jessica Larsson

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige