Hoppa till sidans innehåll

Kommande vecka 31 maj till den 5 juni avgörs Europamästerskapen i tavelskytte, Antalya, Turkiet. Sverige deltar med sju bågskyttar.

EM i tavla - Antalya Turkiet

25 MAJ 2021 19:10
  • Skapad: 25 MAJ 2021 19:10

Förbundskapten Tomas Johansson har tagit ut följande i recurve:
Jonatan Andersson, Stenbro
Kaj Sjöberg, Alingsås
Christine Bjerendal, Lindome
Elin Kättström, Linköping
Erika Jangnäs, Stockholm

De kommer också tävla i Mixed och vanligt lag(damerna)

- Två topp-8 platser ser jag som ett realistiskt mål, en förhoppning också på en OS-kvotplats på herrsidan men det är tufft. På damsidan får vi inte tävla om kvotplats då vi redan har en sedan VM 2019, säger Tomas Johansson FK Recurve som också kommer vara på plats

Förbundskapten för compound, Ingrid Olofsson har tagit ut Erik Persson, Åkersberga och Zandra Reppe, Jämtland. 

- Erik gör seniorpremiär, spännande se hur det han tar det. Zandra är rutinerad och har skjutit i landslaget många gånger, men är främst känd som para-skytt, säger Ingrid Olofsson FK Compound. Istället för Ingrid följer FK för Paralandslaget, Kaarina Saviluoto, med som ledare, för att matcha Erik och Zandra, som har sitt främsta mål för säsongen i Paralympic i Tokyo i slutet på augusti. Platsen dit för Sverige är klar sedan VM 2019. -Zandra med Erik i mixed blir roligt att se, kan gå bra, säger FK Kaarina Saviluoto. 

Med laget åker också sportchefen Conny Wallon som får dubbla roller i och med sitt ansvar som förbundsläkare, vilket kan bli lite extra besvärligt med tanke på Covid19.

Den ordinarie WAE congress/Europakongressen som normalt genomförs i anslutning till Tavel-EM kommer i år avhandlas online 11 juni.

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige