Hoppa till sidans innehåll

Uttagningsregler Fält 2021

13 APR 2021 20:29
EM går av stapeln i Zagreb, Kroatien den 5-12 september. Veckan innan är det EM i 3D i Maribor, Slovenien.
  • Uppdaterad: 13 APR 2021 20:29

Då möjligheterna är ganska stora att ett antal skyttar aspirerar på både 3D och Fält, måste logistiken flyta på helt perfekt för att det ska fungera. Vi arbetar för att det ska vara så smidigt som möjligt för uttagna skyttar att delta på båda mästerskapen.

På EM kommer ett kval till World Games 2022 i Birmingham USA att genomföras. Om kvaltävlingen för Barebow och Recurv genomförs på en extra tävlingsdag eller om den inkluderas i EM resultatet kommer det mer information om längre fram från arrangören. I det fall EM i Zagreb ställs in så gäller resultaten från WM i Cortina 2018.

Klart är redan att Sverige har två platser till World Games, en i Barebow damer och en i Barebow herrar utifrån att Sverige är regerande världsmästare i de disciplinerna från VM i Cortina.

Det kommer att arrangeras fyra (4) uttagningstävlingar samt JSM för juniorer:

Stallarholmen 8 maj

Stockafälten 12 juni

Visentfälten 19 juni

Mjölby 3 juli

JSM Mjölby 17 juli (Juniorer)

För att vara uttagningsbar är följande poängnivåer aktuella:

Herrar Recurv 330

Damer Recurv 305

Herrar Compound 400

Damer Compound 370

Herrar Barebow 320

Damer Barebow 235

Uttagning och ranking kommer att ske efter poängsystem enligt nedan:

Första plats ger 4 poäng

Andra plats ger 3 poäng

Tredje plats ger 2 poäng

Fjärde plats ger 1 poäng

Om en tävling har finaler så kommer ytterligare poäng delas ut för slutplacering i finalerna utifrån samma poängsystem. Det innebär att man på en tävling med finaler kan få totalt 8 poäng om man vinner både grundomgången och finalen.

Exempel: En skytt vinner sin klass vid 2 uttagningstävlingar (2x4 poäng), hamnar på andra plats vid en tävling (3 poäng) och blir fyra på den sista tävlingen (1 poäng). Tre av fyra tävlingar räknas så den lägsta poängen stryks vilket ger en totalpoäng på 11.

Slutlig uttagning och egenavgifter

Efter genomförda uttagningstävlingar kommer landslagsaktuella skyttar att bjudas in till en finalhelg där slutlig ranking och uttagning av truppen sker.

I och med att uttagningstävlingarna genomförs på coronasäkert vis som "pay & play" kan fler än fyra skyttar per klass bli inbjudna till finalhelgen. I vanlig ordning gäller dock att max tre skyttar per klass kan bli uttagna till landslaget.

Tid och plats för detta meddelas senare.

Egenavgifter 2021

  • Den högst rankade skytten i respektive klass åker utan egenavgift.
  • Övriga skyttar betalar självkostnadspris.
  • Kickback vid individuell medalj gäller (ingen egenavgift).

Coronainformation

Vi följer så klart utvecklingen noga och anpassar oss efter rekommendationerna från FHM. Detta innebär att samtliga uttagningstävlingar kommer att genomföras som "pay & play". Patrullerna kommer med sannolikhet att bestå av såväl klubb- som familjemedlemmar. Vi har fullt förtroende för ärligheten bland bågskyttarna i Sverige så det är inget problem.

Varje arrangör av uttagningstävling måste ha tillstånd av den lokala polismyndigheten. Det är mycket svårt att med säkerhet kunna bedöma hur detta kommer att hanteras av polisen. Skulle vi stöta på hinder att arrangera tävling kommer det att meddelas så fort vi har möjlighet. Målsättningen är dock att ovanstående fyra tävlingar ska genomföras

Även om restriktionerna lättar bör ni räkna med att "pay & play" är det som gäller.

Angående finalhelgen där slutlig ranking och uttagning sker är den beroende av lättade restriktioner vilket vi räknar med kommer att inträffa efter midsommar. Skulle restriktionerna förlängas så att vi inte kan genomföra finalhelgen kommer ny information angående slutlig uttagning.

Avesta Brogård

2021-04-06

Niklas Andersson, förbundskapten
Conny Wallon, assisterande förbundskapten

Skribent: Lennart Nordsvan
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige