Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gullimar Åkerlund

De aktivas egna berättelser


Zandra Reppe rapporterar från World Cup på Olbia.

I februari tog jag beslutet att satsa mot Japan 2020. Köpte mig en ny båge för egna pengar (liksom alla andra bågar jag ägt/äger, fast hade lite tur denna gång "Pappa betalar" ♡). Har enbart, från början, trimmat in och skjutit på långhåll med utomhuspilarna med denna båge. 

Främsta träningen har varit fys, styrka och kardio på gymmet. En konstig känsla att hat-älska stakningsergometern och intervallpassen. Skulle verkligen behöva en personlig tränare, jag har struktur och en plan inför varje pass och känner mig starkare än någonsin. Fast en coach som ger tips och puttar in teknikförbättringar som gynnar till utveckling vore fantastiskt att bolla med.

Jag har inte riktigt blivit vän med min nya båge. Den är absolut inte lika förlåtande som den tidigare, men vill ge den några tävlingar på sig för att ge både mig å den en chans.
Har fått duktig hjälp med att trimma den, samt viktat upp stabben för att minska överslagstendensen i långstabben. 

Para European Cup stage 1, i Sardinien var den första tävlingen, premiären. 
En seg start i kallblåsten, där även bra skott inte satt där de skulle. En betydligt bättre andra halva i mer human temperatur som bevisar att jag hanterade både båge å den luriga vind som var.
1/16 delen direkt efter grunden, vann jag enkelt. Jobbade på att hitta en bra känsla.

Mix finaler dagen efteråt, tillsammans med Pierre. Alltid en glädjefylld, hoppfull feststämningskänsla inför just denna form av lagtävling. Jag sköt riktigt bra, förutom 2 pilar som hamnade i rött. Den första blåste jag ut i, och den andra "kom för tidigt".
I övrigt är jag nöjd med med min insats 😊

Individuella matcherna, hade jag redan dagen innan riggat med skuggskydd på scopet. Tidig morgonmatch med motljus i den låga morgonsolen. Jag såg egentligen ingenting. Fick kolla extra noga att jag hade åtminstone rätt butt, när jag drog upp. Att pilarna hamnade i min tapet var bara en extra bonus, och med rätt hyfsad poäng. Som bäst 29p, och denna poäng överraskade mig totalt. Jag förlorade matchen mot Stephanida RUS.

Att träna i vind är inga problem att göra hemmavid, blåser ju nästan alltid. Men motljus borde förbjudas, riktigt skadligt för synen... Bättre att skjuta på starten till 09.00 (istället för 08.00) och få en liten vinkel på solens strålar.

Jätte stort tack till ett fantastiskt team, skyttar och coacher.
Tack till alla hemmavid som stöttar Para bågskytte landslaget.

Zandra Reppe 
Team Para Archery Sweden
Jämtlands Bågskytteklubb

PSE Supra Focus 2019
26" 58 pound
X10 Protour 470

Uppdaterad: 03 MAJ 2019 20:47 Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige