Hoppa till sidans innehåll

Summering Fält-EM i Mokrice Slovenien

08 OKT 2019 00:40
Så nu är vi alla skyttar och ledare hemma efter en intensiv tävlingsvecka i Mokrice, Slovenien nära gränsen till Kroatien.
  • Skapad: 08 OKT 2019 00:40

Tävlingen sköts på samma plats som för 2 år sedan och arrangemanget var lika bra nu som då. Formatet var grundomgång 2x24 mål (märkt/omärkt), elimineringsmatcher över 6 mål genom shoot-up i pooler samt finalmatcher över 4 mål. Tävlingsformen är riktigt kul och spännande att följa från läktarplats. Tyvärr hade inte arrangören förstått det utan spärrat av för långt ifrån så man som publik hade svårt att hänga med. Här måste vi inom bågskyttevärlden bli mycket bättre med att göra matcherna mer tillgängliga. Många länder har, sedan det nya tävlingsformatet kommit, anpassat sina egna mästerskap och nationella tävlingar till att följa WA formatet. Jag tror vi tränar för lite på själva matchskjutandet. Många av de motståndare vi mötte var inga nybörjare i matchskjutning. Det skulle vara roligt om vi i Sverige också kunde ta upp WA formatet, kanske inte i alla klasser men väl WA-fältklasserna? Varför inte skjuta om segern även på de mindre tävlingarna där ettan och tvåan möts på uppvärmningsbanan över 4 finalmål med publik och hejarop?   

Resultatmässigt är det juniorerna som imponerar! ALLA juniorer tar medalj under detta EM! förutom brons till lag Sebastian, Erik och David och silver till lag Olivia, Caroline och Anna så tar flera juniorer dessutom individuella medaljer. Sebastian tar guld i barebow junior, Alexander silver i compound junior, Erik och Caroline brons i sina compound junior klasser. Olivia tar silver i barebow junior,

På seniorsidan så lyckas vår evigt unge, nästan junior, Jonatan äntligen få internationell utdelning och krigar till sig ett brons i recurveklassen trots uppseglande förkylning. Starkt gjort! 

Det som kännetecknar det svenska laget är lagandan. När skyttar allteftersom de blev utslagna så tog de omedelbart en understödjande roll i laget som assisterande coach, som vattenbärare, som caddy, som skjutjärnsreporter. De skapade på så vis också de allra bästa förutsättningar för våra medaljhopp att verkligen ta medalj. Ett bevis är att vi inte har några 4:e platser i år (förutom….) 

Grattis till hela laget för framgångarna! 

Avslutningsvis vill jag passa på att  tacka Ellinor Ryrå från SBF styrelsen som klev in i våras som coach. Hon har varit en stor tillgång för laget under denna säsong! För min del kommer jag att avsluta min korta sejour som tf förbundskapten och återgå till det mindre glamorösa uppdraget som ass-coach i laget då vi stolt och med glädje kan meddela att Andreas Persson återkommer som förbundskapten efter en säsongs paus pga personliga skäl. Välkommen tillbaka till Fältlandslaget !

Vi ser fram emot ett spännande 2020 med bl.a. VM i Yankton, USA i kalendern. 

Väl mött i skogen !

Conny Wallon, fd tf FK och SC

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige