Hoppa till sidans innehåll

Info från Sportkommittén

20 FEB 2012 13:08
Sportkommittén lämnar följande information inför utomhussäsongen 2012.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2012 13:54

Från Sportkommittén 2012-02-20.

 

 

Utifrån budget gäller följande.

 

TAVLA

2012 är det Europamästerskapen i tavla som genomförs i Holland. Även en viktig VC tävling i Ogden, USA, där man fyller på de slutgiltiga platserna till Olympiaden i England.

Till EM kommer sportkommittén att skicka fulla lag i samtliga klasser, dvs, 3 skyttar i respektive klass (damer och herrar compound och recurv). Uttagningen kommer att ske efter inomhus-SM, grund för uttagningen är 2011 års resultat samt resultat skjutna fram till inne-SM 2012.

För recurvlaget kommer vi att fokusera på att försöka kvalificera skyttar till OS i London. Efter EM kommer laget till sista OS-kvalet i Ogden i midsommarhelgen att tas ut. Förhoppningen är att resa med det slagkraftigaste skyttarna för att försöka kvala till OS.

Tomas Johansson, Sportchef; This is a mailto link

 

SKOGEN

2012 är Världsmästerskapen i Fält, Val d´Isére, Frankrike. Sverige kommer att delta med max 2 skyttar i varje klass. Dessa skyttar skall ha visat bra form som ger förhoppningar om medaljer på mästerskapet. Kravet är också att de som aspirerar på plats i laget skall skjuta Brattön och Fält-SM.

2012 har Europamästerskapen i 3D, Trojstvo, Croatien. Sverige deltar med 1 skytt i varje klass, totalt 6 skyttar. Utöver dessa så kan, om skyttarna har bra chans, ytterligare 4 skyttar tas ut. Dessa som tas ut får delta med 100% egenavgift.

Till detta 3D EM; Den skytt som vinner 3D SM 2012 kommer i första hand att tillfrågas. Detta i de klasser som finns på 3D EM (DLB21, HLB21, DK21, HK21, DC21, HC21). Om denna skytt tackar nej så enas sportkommittén om vem som skall skickas.

Yngve Malmström, grenledare för Fält och 3D; This is a mailto link

 

JUNIOR

2012 är det Europamästerskapen för juniorer i Danmark. Förhoppningen är att kunna delta med lag i en eller flera av klasserna. Närheten till mästerskapet gör att möjligheten till utvecklande deltagande finns.

Utöver detta kommer Sverige att delta på EJC i maj, Croatien. Där kommer Sverige att delta med några skyttar, dessa kommer att tas ut efter JSM inomhus i Bollnäs.

Någon eller några kommer också att delta på Fält-JVM om deltagande finns för mästerskap.

Mårten Blomroos, grenledare för juniorer; This is a mailto link

 

HANDIKAPP

2012 är det Paralympics som är det viktiga. Där har Sverige 2 platser (1 herr och 1 dam). Under våren fram till uttagningsdatum, 21 maj, kommer flera träningsläger att genomföras.

3-6 maj är det testtävling på banorna där Paralympics kommer att genomföras. Där är Sverige inbjuden att delta med 1 dam, 1 herre samt ledare.

Utöver detta kommer Sverige att försöka delta på VC tävlingar i England och Tjeckien (båda med egenavgift).

Gullimar Åkerlund, förbundskapten Para-team; This is a mailto link

 

Sportkommittén, Tomas Johansson, Yngve Malmström, Mårten Blomroos och Gullimar Åkerlund

Skribent: Gullimar Åkerlund

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige