Hoppa till sidans innehåll

Kompletterande info från Sportkommittén, 3D

18 JAN 2016 21:01
Sportkommittén lämnar följande komplettering inför 3D säsongen.
  • Skapad: 18 JAN 2016 21:01

3D Landslaget 2016 Sverige.

 

Följande skyttar är uttagna till det svenska 3D landslaget 2016:

 Andreas Norèn, Compound

 Håkan Johansson, Compound

 Jari Hjerpe, Compound

 Lennart Nordsvahn, Compound

 Christian Däldborg, Compound

 Tobias Hellström, Compound

 Lennart Hed, Compound

 Lisa Södersten, Compound

 Ingrid Olofsson, Compound

 Mats Axeflod, Barebow

 Mikael Linderoth, Barebow

 Stine Åséll, Barebow

 Crister Andersson, Instinktiv

 Henning Bagge, Instinktiv

 Ulrika Backman, Instinktiv

 Leif Lovén, Långbåge

 Jan Elwing, Långbåge

 Niklas Moréll, Långbåge

 Bertil Andersson, Långbåge

 Kaarina Saviluoto, Långbåge

 Ulla Domej, Långbåge

 Irene Lundblad, Långbåge

 

Vad erbjuds dessa personer?

 

Skyttarna är uttagna på prestationer under 2015 i in- och utland, och erbjuds elitstöd från SBF i form av läger med fokus på elitträning i olika former, matchningstävlingar, samt rätten att kalla sig landslagsskyttar.

De får också använda dem svenska landslagskläderna, förutom skjuttröjan, den skall bara användas på EM & VM. När det gäller mästerskap, kan ALLA som vill kvala in till dem. Det finns även skyttar som har tackat nej till landslaget, men som fortfarande kan skjuta EM eller VM för Sverige.

Skyttarna i gruppen måste på samma linje som alla andra kvala in, så sant man inte är regerande VM mästare. Gruppen kommer att evalueras varje år efter säsongslut, och nya vill komma in, medan andra slutar.

Målet med detta är att dels höja 3Ds status, få bättre skyttar, och självklart i slutändan kunde vara ännu bättre förberedd för mästerskapen.

Kvaltävlingar för EM 2016 Som jag nämnde ovanför, så kan ALLA kvala in till mästerskap, oavsett om man är med i landslaget eller inte.

Efter att man gick ut med kvaltävlingarna, har det tyvärr kommit in några ändringar. Alingsås(SO) kommer i år att arrangera sin tävling med 1 pil istället för 2, och därför byter vi ut den tävlingen mot en annan.

Ett flertal skyttar har också hört av sig angående 23-24/7 i Örebro, och därför har man också tagit bort denna. Kvalificeringstävlingarna för EM 2016 blir därför;

 21/5 Gävle BK

 22/5 Wij BS

 4/6 I3 Örebro

 5/6 Skogens IF

 2/7 Kungsängen

 3/7 BK Danapilen

 

Alla dessa tävlingar är 2-pils tävlingar, och är därför också relevanta för EM. Vi pratar om 3 tävlingshelger, så man begränsar vilka tävlingar som gäller, och man vill att dem som satsar på 3D EM åker på dessa tävlingar, så man får en så rättvis uttagning som möjligt.

Laget kommer att bli uttaget c:a den 6:e juli. Det kommer inte räknas något snitt upp emot EM eller VM, men SK kommer att titta på totalen för dessa tävlingar, konkurransen i klasserna och klasserna i mellan, och ta ut det laget som SK tycker är det bästa för EM.

Man vill försöka få med alla skjutstilar, och lag är prioriterat. Samtidigt kommer ett antal personer också få ett erbjudande att åka med på egenfinansiering, då vår ekonomi säger 10 skyttar till detta mästerskap.

 

Mvh Mats Inge Smördal Ericsson Förbundskapten 3D Sverige

Skribent: Gullimar Åkerlund

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige