Hoppa till sidans innehåll

Fältlandslaget 2020

22 JAN 2020 15:17
VM går av stapeln 15-20 September i Yankton USA. Uttagningen av laget kommer att ske efter Mjölbyfälten den 4:e Juli för seniorer och för juniorer efter JSM den 11:e Juli.
  • Skapad: 22 JAN 2020 15:17

Följande fem tävlingar gäller som uttagningstävlingar 2020:
Stockamöllan
Stallarholmen
Västervik
Nora
Mjölby 

Vi har bett dessa arrangörer att anordna finalskjutningar i VM-klasserna Compound, Rekurv och Barebow. 

För att vara uttagningsbar måste följande poängnivåer uppnås vid minst en av uttagningstävlingarna, vilka motsvarar top 16 på föregående VM i Cortina:

Klass

Herrar rekurv                       670 poäng
Damer rekurv                       606 poäng
Herrar barebow                    636 poäng
Damer barebow                   555 poäng
Herrar compound                 802 poäng
Damer compound                754 poäng 

De fyra bästa resultaten som varje skytt presterar vid dessa tävlingar kommer sedan att ligga till grund för uttagning, finalerna kommer att ligga till grund för rankingen i de fall vi har flera skyttar som uppfyller uttagningskriterierna. 

Avgifter

Inom skogslandslagen (3D och Fält) jobbar vi hårt med att förstärka ekonomin. Målet är att kunna erbjuda flera landslagsplatser till låg, eller ingen kostnad. Vi är inte i mål med detta ännu och till dess annat meddelas gäller följande: 

Den 4:e Juli kommer en skytt i varje klass att tas ut som får åka till lägsta möjliga egenavgift, detta gäller alla klasser utom Barebow där Lina Björklund samt Erik Jonsson är klara redan i egenskap av regerande världsmästare, i dessa klasser kommer två skyttar till att tas ut. Har fler skyttar klarat poängnivån kommer platser att erbjudas till egen finansiering. Fortsatt gäller 100% kickback för skytt som tar individuell medalj. 

För juniorerna kommer en skytt per klass att tas ut den 11 Juli 

”Intresseanmälan/avsikt att tävla” ersätter bruttogrupperna

Detta är en stor förändring som kommer att genomföras i samband med uttagningarna 2020. Dagens bruttogrupper är för stora och fyller inte längre sina ursprungliga syften. Vi inför därför ett nytt system i både 3D- och Fältlandslaget. En intresseanmälan/avsikt att tävla ersätter bruttogrupperna. Definition av landslagsskytt med det nya systemet blir som följer: 

Skytt som accepterat en plats till mästerskap är landslagsskytt från och med datum för uttagning, fram till datum då uttagning sker för nästkommande mästerskap. 

Detta innebär att VM-truppen 2020 utgör VM-landslaget fram till datum för EM-uttagning 2021.

Nuvarande bruttogrupp Fält lever kvar till 11 maj 2020. 

Det ska vara förknippat med hög status och en mycket stark prestation att ta en plats i landslaget. Målen för 2020 är högt satta och jag är övertygad om att vi ska kunna vaska fram en riktigt vass trupp till VM. 

Andreas Persson

Förbundskapten Fält

 

 

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige