Hoppa till sidans innehåll

Recurveinformation

17 OKT 2017 17:08
Här kommer information kring "Gyllene Tråden" och 2020/2024 verksamheten..
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 17:10

Landslagsverksamheten för recurv Tavla.
.
”Den gyllene tråden”
.
Arbetet skall vara långsiktigt mot OS 2020 och vidare mot OS 2024
Under 2017 har övervägande delen av resurserna lags på den Kravanalys (KA) som Professor Michail Tonkonogi håller på att arbeta fram. ”Den Gyllene Tråden” arbetet skall vara klart till ingången av 2018.
Kravanalysen kommer sedan att ligga till grund för hur träningen skall bedrivas för de skyttar som satsar mot kommande OS.
.
"Målbild Recurve"
.
SBF har även arbetat fram en målbild och är beredda att avsätta resurser för att öka antalet ungdomar som skjuter recurv.
För landslagets del kommer vi att jobba med KA som grund och ett antal yngre skyttar kommer att kallas till läger. Nästa läger blir den 15-17 december i Falun.
Under 2018 kommer vi att satsa på ett mixed lag dvs en dam och en herrskytt till ett antal internationella tävlingar, exakt vilka vet jag inte ännu, då budgeten för 2018 inte är klar. Men i första hand världscupen i Berlin samt EM i Polen.
Förhoppningsvis kommer vi att ha möjlighet till fler internationella tävlingar.
Till varje internationell tävling som vi kommer att delta i, detta med ett mixlag, kommer några ytterligare skyttar erbjudas, att på egen bekostnad deltagandet. Detta är inget jag önskar men med den ständigt minskade budget, så har jag valt den vägen för 2018.
Förhoppningsvis skall vårt arbete med KA göra att vi kommer att erhålla stöd från SOK och möjligen lättare att få sponsorer till laget framöver.
.
För äldre skyttar som har OS som mål kommer det att krävas en större egeninsats, men jag vet att det finns skyttar som satsar mot OS och som är beredda att göra det som krävs.
.
I slutändan kommer det att var resultat och placeringar på internationella tävlingar som är avgörande.
.
Tomas Johansson, Förbundskapten Tavla Recurve

 

Skribent: Gullimar Åkerlund
E-post: Adressen Gömd

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige