Hoppa till sidans innehåll

OS-satsningen

08 FEB 2016 07:45
I helgen har 36:e Krystallstevnet genomförts i Stavanger, från Sverige åkte 4 skyttar för att ge Norrmännen en match utan skidor. Skyttarna är eniga, det har varit en tuff utmaning att genomföra hela lördagens skjutning, 2*72 pilar på 70m är inte bara utmanande för styrkan men även det mentala ställs på prov.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:07

Jag har fått kontrollera tekniken att den håller även vid större påfrestningar säger Christin som även lyckades bäst under lördagen, stora delar av dagen låg hon på 1:a plats och slutade sedan på en mycket bra 3:e plats. Första 72 pilarna klarade jag OS-Kvalgränsen och sköt 643p, andra halvan tog ut sin rätt och det blev 630p, lite till finns det att träna på.
Nästa skytt kom på 4:e plats efter ett jämt skytte, Ludvig Flink är mycket nöjd med genomförande av dagen och tycker att det känns som att träffen börjar komma tillbaka. 7:a kom Jesper Fredriksson medan Erika Jangnäs hade en arbetsam dag och fick kämpa för att komma igenom klickern, vilket många bågskyttar känner igen som något som kommer och går. Under söndagens matcher så gick det bäst för Ludvig, han vann sin grupp och sedan kom 
huvudmatcherna, där vann han 2 förlorade 2 och delade 1, slutade på en bra 4:e plats. I grupp 2 så lyckades Christin bäst och slutade på en trolig 8:e plats. 
Alla var eniga om att detta är en mycket bra tävling inför utomhussäsongen med mycket pilar och alla fick skjuta 9 matcher var.
Tomas Johansson

Skribent: Cenneth Ålund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige