Hoppa till sidans innehåll

Konkurrenskraftigt landslag - 3D-VM

12 JUL 2019 10:00
I samråd med Sportchefen har vi enats om att 17 skyttar kommer att utgöra laget som ska resa till Kanada. Under hela säsongen har jag, noga följt resultat och utveckling på hela bruttogruppen plus ett antal skyttar som inte har varit med i gruppen.
  • Skapad: 12 JUL 2019 10:00

Även om det inte är fullt i alla klasser är det en stor trupp som tagits ut. Med tanke på de ekonomiska förutsättningarna, till och med mycket stor. Mitt mål är att vi succesivt ska kunna öka antalet skyttar i våra landslag och detta år är vi en bra bit på väg. Frånsett Italien 2015 är det den största trupp Sverige skickat till ett 3D-VM sedan starten.

Detta har resulterat i en ganska tydlig bild som inte enbart kan utläsas av rankinglistor. Jag har tittat på allt från inbördes möten, hur kvalificerat motstånd en tävling bjudit på, till personliga resultat och motgångar. Slutligen har jag, med stöd av sportchefen, valt ut en trupp som vi tillsammans bedömer vara en mycket konkurrenskraftig trupp som tillsammans kommer att agera som ett sammansvetsat lag.

I vissa klasser har det varit relativt enkelt att ta ut skyttar, medan det i andra klasser har varit betydligt svårare. Som jag sagt tidigare har jag full förståelse för den besvikelse man kan känna över att inte bli uttagen, och att det är helt rätt att känna så när man satsar på elitnivå. Jag vill dock kraftigt påpeka att de skyttar som inte blivit uttagna denna gång håller mycket hög klass och definitivt kommer att finnas med i resonemanget för framtida uttagningar.

Då det är många skyttar i bruttogruppen väljer jag att publicera laget i Facebookgruppen utan att jag hunnit prata med alla som inte blivit uttagna och jag hoppas på förståelse för att tiden inte alltid räcker till. Till er som tyvärr inte finns med vill jag rikta ett stort tack för kämpande och fina insatser under säsongen!

Varför väljer jag då att spika truppen redan nu då det egentligen finns tävlingar kvar innan deadline?

Bland annat är det yttre förutsättningar som jag/vi inte kan styra över, läs; resan måste spikas inom kort… Sen är det så att när vi bestämde oss för truppens storlek är det ingen av kvarstående tävlingar som i någon nämnvärd utsträckning kommer att kunna förändra truppen. Därför väljer jag att inte hålla de sista skyttarna på halster längre.

Nu fokuserar vi på att stötta laget och hjälper till att ladda hundra procent inför VM!

Följande skyttar är uttagna och har tackat ja till att delta på VM i Lac La Biche, Alberta, Kanada som går av stapeln 2-7 september 2019.

(truppen reser 30 aug och är tillbaka i Sverige 9 september)

Damer Barebow:

Lina Björklund, BSK Edsbyn
Stine Åsell, Stockholms BK
Sara Liljeström, BSK Sturarna 

Herrar Barebow:

Fredrik Lundmark, BSK Sturarna
Erik Jonsson, BSK Edsbyn
Mats Axeflod, ALC Hornets Team Sweden 

Herrar Instinktiv:

Matthias Kallenberg, Kävlinge BSK
Brian Pedersen, Katrineholms BK 

Damer Långbåge:

Kaarina Saviluoto, Nykvarns BSK 

Herrar Långbåge:

Yngve Malmström, Södertälje BF
Niklas Morell, Västbo BSK 

Damer Compound:

Anneli Andersson, Vetlanda BSK
Lisa Södersten, Piteå BK
Anna Backman, Luleå BS 

Herrar Compound:

Mikael Anderle, BSK Sturarna
Rickard Johansson, Åkersberga BSK
Stefan Hansson, ALC Hornets Team Sweden 

Ledare:

Lennart Nordsvan, Piteå BK, förbundskapten
Sofie Johansson, Skogens IF Korsvägen 

Laget är en bra blandning av rutinerade skyttar och skyttar som med all säkerhet är framtiden inom Svenskt 3D-skytte. Från landslagsledningens sida är vi övertygade om att ett konkurrenskraftigt landslag har tagits ut och vi gratulerar samtliga uttagna till landslagsplatsen!

Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige