Hoppa till sidans innehåll

Tränarlyftet


Förbundsstyrelsen tog i slutet på 2020 beslutet att använda del av det överskott som uppkommit på grund av Covid19 till ett Tränarlyft under en treårsperiod, 2021-2023. 
Tränarlyftet innebär i kort att vi tänker utbilda några, tre till fyra, erkänt bra och pedagogiska tränare för att de i sin tur ska utbilda och utveckla övriga tränare. Prioritet är förmågan att förstå, förklara och implementera god skjutteknik genom andra tränare på nya och mer rutinerade bågskyttar. Dessa tränarutbildare kommer få ersättning för den faktiska tid de lägger på att utbilda tränare( i grupp), inte för utbildning av enskilda bågskyttar. Omfattningen kan vara varierande, beroende på egen möjlighet, men också i vilken mån man uppfattas som en bra tränarutbildare, och därmed bokas för utbildningar. Utbildningen av tränarutbildarna kommer ske exempelvis hos World Archery Excellence Center i Lausanne. Primär utbildning kommer grundas i skjutteknik för recurve, varifrån all övrigt bågskytte kan vidareutvecklas från. God skjutteknik, avslappnad, kraftsnål och skadefri är grunden i allt bågskytte.

Målsättningen är på sikt att fler tränare ska kunna få ersättning för sina insatser som tränare i framtiden, och ska senast 2024 ska finansieras utom SBF:s budget, av de som drar nytta av insatserna.

Vi har i och med Tränarlyftet ändrat vår syn på arvodering, med avsikt att på sikt öka förekomsten av arvoderade uppdrag inom Bågskytte-Sverige. Allt enligt vår strategi under målet ”Inkluderande bågskytte med välutbildade ledare”. 

De förbundsinstruktörer, namnen publicerade på hemsidan (efter "licensiering"), eller tränarutbildare som det egentligen är fråga om, har rätt att ta betalt för sin insats. Beloppet, enligt SISU:s prislista, är 3 000 kr(+soc avg)/dag plus reseersättning, kost och logi. Det utgår när de utbildar tränare vid utbildningstillfällen, som är öppna, med undantag för bakgrundskunskaper och eller tillgängliga platser. Det finansieras antingen genom SBF, RF/SISU eller förening, eller en kombination därav.

Detta upplägg är aktuellt under 2022–23, även för våra elitaktiva och förbundskaptener, förutsatt att intresse finns för deras tjänster, såsom öppna workshops i olika ämnen.

Samråd sker mellan arrangör och SBF och eller RF/SISU innan inbjudan i samtliga fall enligt ovan.

Andra uppdrag såsom ersättning för insatser i sin egen förening, andra föreningar eller från enskilda aktiva avgörs i samtliga fall utan någon legitimitet, stöd eller finansiering från SBF.

Uppdaterad: 20 APR 2021 10:22 Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige