Hoppa till sidans innehåll

Tränarlyftet


Förbundsstyrelsen tog i slutet på 2020 beslutet att använda del av det överskott som uppkommit på grund av Covid19 till ett Tränarlyft under en treårsperiod, 2021-2023. 
Tränarlyftet innebär i kort att vi tänker utbilda några, tre till fyra, erkänt bra och pedagogiska tränare för att de i sin tur ska utbilda och utveckla övriga tränare. Prioritet är förmågan att förstå, förklara och implementera god skjutteknik genom andra tränare på nya och mer rutinerade bågskyttar. Dessa tränarutbildare kommer få ersättning för den faktiska tid de lägger på att utbilda tränare( i grupp), inte för utbildning av enskilda bågskyttar. Omfattningen kan vara varierande, beroende på egen möjlighet, men också i vilken mån man uppfattas som en bra tränarutbildare, och därmed bokas för utbildningar. Utbildningen av tränarutbildarna kommer ske exempelvis hos World Archery Excellence Center i Lausanne. Primär utbildning kommer grundas i skjutteknik för recurve, varifrån all övrigt bågskytte kan vidareutvecklas från. God skjutteknik, avslappnad, kraftsnål och skadefri är grunden i allt bågskytte.

Målsättningen är på sikt att fler tränare ska kunna få ersättning för sina insatser som tränare i framtiden, och ska senast 2024 ska finansieras utom SBF:s budget, av de som drar nytta av insatserna.

Då Covid19 fortsatt pågår så kan tidsplanen av naturliga skäl förskjutas.

Däremot kan vi redan nu gå ut med ansökan för de som är intresserade.

Ansök senast 15 maj med namn och CV till SBF

Ansvarig för selektering är Cenneth Åhlund GS, tillsammans med Magnus Carlsson(styrelsen) samt Kenth Bergström(utbildningskommittén)

Frågor på samma mail eller på tfn till GS

Uppdaterad: 20 APR 2021 10:22 Skribent: Cenneth Åhlund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige