Hoppa till sidans innehåll

NUM 2016


NUM 2016


Klart att du ska vara med på årets höjdpunkt inom svenskt ungdomsskytte! NUM 2016 skjuts den 2-3/7 2016 och arrangeras av Danmark och Hilleröds Bueskyttelaug

NUM är en tävling vi hoppas att så många skyttar som möjligt har som utomhussäsongens höjdpunkt. Att genom denna tävling få träffa på och tävla med och mot duktiga skyttar från nordens alla länder blir ofta ett minne för livet. 

SBF ungdom hoppas att även juniorlandslaget.se väljer att prioritera NUM så att vi både har fantastiskt roligt men även jagar att fylla semifinalerna med svenska skyttar även detta år!

Vi räknar med att presentera hela ledarteamet under våren 2015.

 

Vem får vara med på Junior-SM(JSM) och Nordiska Ungdomsmästerskapen(NUM)?

Får vem som helst vara med?


När det gäller JSM och NUM är svaret JA, alla får vara med, det enda som krävs är att du har tävlingslicens i din åldersklass. Undantaget att det på NUM krävs att skytten har fyllt eller fyller 13 år under året(av två skäl, låta tonåringarna vara tonåringar samt att Norges regelverk inte tillåter tävling under 13 år).

JSM och NUM är inte bara för att kora mästare och medaljörer vid två tillfällen. Man träffar även nya kompisar, får kul minnen och samlar på sig erfarenheter för framtiden.

JSM är som vilken tävling som helst. Men bara för ungdomar. Man skjuter JSM utomhus i tre dagar, med tre olika discipliner, Fält, 3D och Tavla. Man väljer själv om man vill vara med en, två eller tre dagar, beroende på vad man är intresserad av att skjuta.

NUM är en taveltävling för samtliga skjutstilar där man träffar och tävlar emot ungdomar från hela Norden. (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Färöarna) Tävlingen skjuts i två dagar, där man under lördagen skjuter ett kval (72 pil) sedan skjuts lagtävlingar på eftermiddagen, där varje land anmäler så många lag man har ungdomar till i varje klass. Under söndagen så skjuts de individuella matcherna där alla får skjuta minst en match. 
Det som gör NUM lite annorlunda och roligare är att man kan välja att bo och äta tillsammans i skolsalar. Där både ledare och skyttar kan umgås på kvällarna och under måltiderna.

Dessa tävlingar ger minnen för livet och är något av årets höjdpunkter för bågskytteungdomar.

Uppdaterad: 30 JAN 2017 09:01 Skribent: Cenneth Ålund
E-post: This is a mailto link

nyfiken

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 

B&P Logo

 

Städa Sverige