Hoppa till sidans innehåll

Intervjuer från Tavel-SM

2015-07-21 09:51

Elin Kättström, Linköping och Andreas Skalberg, Karlsvik stärker sina positioner som Sveriges bästa rekurve skyttar just nu. Elin tog här sitt sjätte (6) Tavel-SM-guld! Två svenska rekord i skrivande stund. Viola Bäcklund, Stenbro 571p i DLB50 och Gilbert Spång, Iggesund 651p i HLB60.
  • Skapad: 21 JUL 2015 09:51

Det stora samtalsämnet var den kraftiga blåsten som på lördagen enligt
uppgift nådde upp till mycket besvärliga 13 sekundmeter med regn under de
första timmarna. Utöver vad som tidigare sagts kring detta Tavel-SM noterade jag att junioren Moa Andersson i DCE fortsätter att imponera. Hon vann två guld och ett silver på JSM och nu blev det ytterligare ett silver, i seniorklassen dessutom och då tycker hon inte att hon är riktigt i form på tavlan.

I herrarnas elitklass på compoundsidan kan jag inte låta bli att också imponeras av Glenn Linsjö, Trelleborg som under lördagen drämmer till med hela 679. Det blåste således på alla andra men inte på Glenn som följer upp med seger i finalen.

Vidare höjer Gilbert Spång i HLB60 sitt egna Svenska rekord från 624 till 651 under lördagen.  


Intervju med Andreas Skalberg

VM-skytten Andreas Skalberg, Karlsvik tar sitt andra individuella Tavel-SM efter att i finalen ha besegrat Klas Toresson, Järnvägen med 7-3.
Andreas kvalade som fyra på 626 där Jonas Andersson, Gripen tog spets på 640
följt av Jonatan Andersson, Stenbro på 628 och Göran Bjerendal, Lindome på
samma resultat. Trea blir Sebastian Djerf, Lindome efter att ha besegrat Niklas
Andersson, Avesta med 6-4.

- Det var lite spänt när jag kom hit för det har varit lite jobbigt hela sommaren, berättar Andreas. Jag har fått kämpa mycket och tränat på att skjuta fortare och jag var lite spänd på att se hur det skulle funka. Men den var den bästa tävlingen rent skjutmässigt som jag skjutit i år vilket känns bra inför VM, tycker Andreas.

Du fick lite goda råd av den koreanske Coachen Dongeun Suk, har du haft nytta av det idag?

- Jag det tycker jag, det handlade om att inte stanna upp i arbetet. Nu funkade just den saken inte så bra i finalen. Det blev lite mycket påslag och i den här vinden också. Men på det hela taget har det funkat.


Intervju med Lina Björklund

Lina-Björklund-tavel-SM-2015

I Barebow var det åter Lina Björklund, Edsbyn som nu kunde lägga ytterligare ett tavel-guld till sina tidigare fyra. Lina skjuter 586. Regerande inomhusmästarinnan Stine Åsell, Stockholm skjuter 528 medan Kaarina Saviluoto, Nykvarn skjuter 520.  I finalen mot Kaarina blir slutresultatet 6-2. Stine blir trea.

- Jag har skjutit jättebra hela tiden även om det var lite sämre nu i guldfinalen, tycker Lina.

Det stora samtalsämnet har varit den hårda vinden och blir man påverkad?

- Jo det är klart men det gäller att hålla fast vid det man skall göra och för min del handlade det bara om att ligga på och hålla av, berättar Lina.  Annars har jag
varit jättenöjd med tanke på omständigheterna.  

- Ett tag efter inne SM i Eksjö var du på vippen att lägga av?

- Jo, säger Lina. Men om jag vann Fält-VM 2012 då skulle jag fortsätta ett år till för då får man skjuta World Games och vann jag det då skulle jag fortsätta ett år till vilket jag gjorde. Då ville jag ta ett andra VM-guld 2014 vilket jag också gjorde. Nu är målet att ta det där tredje VM-guldet också så nu finns det ingen anledning att lägga av. Både jag och Erik har just fått kontrakt med Win & Win vilket känns mycket bra, tycker Lina.  

 

Övriga resultat via Ianseo. Bildkavalkad kommer i nummer 8-9. 

Skribent: Mikael Svahn

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

 

World Archery

 


B&P Logo

 

Städa Sverige