Hoppa till sidans innehåll

Intervjuer från 3D-VM-Kval 1

2017-05-09 14:33
På bilden syns fr.v. Christer Andersson och Lennart Carlsson. Andreas Persson ansvarig för fält- och 3D-landslagen intervjuas först. Hur ser han på de tre kvaltävlingarna och vad kan vi förvänta oss på VM.
  • Uppdaterad: 2017-05-09 15:20

- Jag har ganska höga förväntningar på dom tre kvaltävlingar vi har satt upp men det känns att skyttarna är lite ringrostiga och det är också ganska tidigt på säsongen för många. Inte så höga resultat igår men lite bättre idag.

- Vilken nivå måste man ligga på för att ha en rimlig chans på ett VM?

- Det är ju lite olika beroende på disciplin men compkillarna måste ligga över 10 i snitt. Jag vet inte exakt vad herrar barebow behöver ligga på i snitt nu men det är nog bortåt 10 där också.

- Hur ser den internationella utvecklingen ut på instinktivsidan?

- När det gäller instinktivskyttarna så sköt Mats Palmér jättebra igår och idag har jag inte sett resultatet än. Mats är ju en av de bästa skyttar vi haft genom tiderna så det känns väldigt kul att han är igång igen. Christer Anderson sköt också bra så det är dom jag tycker har stuckit ut lite. Jag skulle nog säga att Mats och Christer håller en hög internationell standard. På tjejsidan ser de lite svagare ut just nu.

- Jag tycker också att vi skall vara lite försiktigt optimistiska inför VM i samtliga klasser, avslutar Andreas.

 

 

Intervju av Annelie Andersson, Vetlanda

- I går sköt jag jättebra, berättar Annelie Andersson, Vetlanda. Jag ledde efter första dagen men i dag stämde inte avståndsbedömningen, jag tappade en massa metrar. Vi hade en domare med oss hela tiden som klockade oss vilket var lite nytt, ett litet stressmoment även om det är bra att veta vad man ligger på. Men jag klarade mig så nu blir det finalskytte om en stund. Jag tycker att det är roligt så det ser jag fram emot.

 - Är det något särskilt som du eller man skall tänka på när det är finalskytte?

 - Jag har inte skjutit så mycket finaler, det är nog första finalen jag skjuter i 3D. Men bra avståndsbedömning och ett bra skott låter som en rimlig plan.

 - Visst är det så att du har blivit bättre? Du har tagit ett steg till och höjt dig en nivå.

 - Den här säsongen har börjat bra. Jag har tidigare fokuserat mycket på poäng och nu försöker jag att inte göra det. Jag försöker arbeta med min teknik istället. Förra året sköt jag med backtensionrelease medan jag i år skjuter med tumme och får på så sätt till bättre skott. Sedan har jag en förmåga att slarva till det och det är något jag försöker att tänka på. Inga slarviga skott eller slarvig avståndsbedömning där jag inte tänkt färdigt, så har det nog varit med avstånden idag.

 - Hur är det med ambitionen? Har du tänkt att försöka komma in i landslaget?

 - Ja det har jag faktiskt tänkt och jag tycker också att jag har chansen.

 

Skribent: Mikael Svahn
Epost: Adressen Gömd

 

nyfiken

 

 World Archery

 

www.juniorlandslaget.seSport Campus Sweden

Bågskytten 1311 yt

 Idrottslyftet 

  städa sverige

 Föräldratelefonen  Ianseo tävling

HUVUDSPONSORER


Bågar & Pilar

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 060-57 01 30, +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info