Hoppa till sidans innehåll

Dataskyddsförordningen

2018-01-11 10:36
RF har nu arbetat fram lite nytt runt den nya lagen
  • Uppdaterad: 2018-01-11 10:36

Vilket vi nu vill informera om hur det påverkar er i föreningarna.
Med anledning av den nya lagen, Dataskyddsförordningen, GDPR maj 2018, vill vi informera om följande. 
Till Svenska Bågskytteförbundet exporterade personuppgifter används för medlemsnumerär och licenshantering. Om en inaktivering, från föreningens sida av exporten, sker kommer inte den automatiska årsrapporten kunna skickas online(merarbete för alla) samt att licenshantering kommer utgå och skyttarna därmed inte kommer kunna följas i tävlingsstatistiken. Detta då föreningen själv, senast i maj 2018, kommer att kunna inaktivera/aktivera exporten av sitt data.

Befintliga aktiva integrationer kommer dock även efter lansering av denna utökade tjänst (föreningsdelen) fortsatt vara ”påslagen” mellan föreningen och det integrerade systemet. Det vill säga förbund med aktiva integrationer av export kommer per lanseringen inte märka någon skillnad i våra tjänster. Däremot innebär lanseringen att samtliga föreningar, om de vill, kommer kunna stänga av exporten om de inte längre vill exportera sitt data till integrerade organisationers system. Om detta görs av föreningen kommer dessa föreningar exkluderas ur våra exporttjänster.

Övriga personuppgifter, som hanteras av respektive organistaion, med hänsyn till GDPR kan påbörja sitt arbete redan nu. RF kommer utarbeta en uppförandekod vilket kommer ge en bra vägledning.

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

 

nyfiken

 

 World Archery

 

www.juniorlandslaget.seSport Campus Sweden

 Idrottslyftet 

Städa Sverige

Städa Sverige

 

 Föräldratelefonen  Ianseo tävling

 

yt

HUVUDSPONSORER


Bågar & Pilar

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 060-57 01 30, +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info