Hoppa till sidans innehåll

OS-satsning

2017-11-07 12:01
Kravprofilen för recurve-bågskytte beräknas vara färdig efter nyår. Därför är det nu dags att starta andra delar av en OS-satsning.
  • Uppdaterad: 2017-11-07 21:04

Under nästa år kommer den nya kravprofilen som professor Michail Tonkonogi tar fram, med hjälp av  Peo Gunnars och Tomas Johansson och flera landslagsskyttar och ledare, vara klar. Då ska den implementeras i vår tränarkår, under 2018, så alla tränare vet vad som gäller för att nå och lyckas i OS, och i dess tillämpliga delar även i våra andra grenar, utöver det olympiska bågskyttet.

Parallellt med denna implementering skall det startas upp en satsning på unga recurveskyttar(13-18 år), exakt hur den ska se ut är ännu inte klart. 

Däremot vet vi att vi redan nu vill sprida information och kunskapen om vad som är på gång. Mycket för att skapa förståelse och intresse.

Detta kommer startas delvis redan innan jul, med tre träffar planerade, 19 nov i Timrå, 25 nov i Motala och 9 dec i Angered, i omedelbar anslutning till de tävlingar som avgörs på samma ort, är avslutade. Vi tänker ca 2 timmars information, riktat till unga bågskyttar(recurve idag eller kanske blivande), deras ledare och föräldrar och andra intresserade. Fler träffar kommer ske efter nyår på andra lämpliga platser i landet.

Tomas Johansson och Cenneth Åhlund kommer hålla i denna information.

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

 

nyfiken

 

 World Archery

 

www.juniorlandslaget.seSport Campus Sweden

 Idrottslyftet 

Städa Sverige

Städa Sverige

 

 Föräldratelefonen  Ianseo tävling

 

yt

HUVUDSPONSORER


Bågar & Pilar

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 060-57 01 30, +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info