Hoppa till sidans innehåll

Jakt-SM dag 1

2017-09-09 20:54
Lindome bjöd på regn under uppvärmningen men med god planering så visade sig solen lagom till start och vädret höll sig sedan bra under dagen.
  • Uppdaterad: 2017-09-23 17:05

Det är som brukligt kända namn i topp men några "nyare" toppnamn syns. Joakim Hed, Siljanspilen, som toppar HC, Fredrik Hallkvist, Ljungby, som toppar LB(ihop med mer kände Jan Domeij), nu är ju inte Fredrik okänd för oss som kan historien, men då som junior i Barebow, och det var ett tag sedan. En till på herrsidan som överraskar är Janson, från Stenbro, ja inte den vanliga Björn utan storebror Fredrik som för dagen leder på antal använda pilar mot lillebror(som aldrig förlorat mot storebror i bågskytte innan). Mats Palmér, Lindome, toppar överlägset HI medan Erik Jonsson, Edsbyn har en knappare ledning i HB. Damsidan har färre "sensationer", DC toppas av Anneli Andersson, Vetlanda, som gör en lysande säsong, Lina Björklund, Edsbyn i DB, Ulla Domeij, LB,, Gävle och Eivor Carlsson, Alingsås är säkra kort i topp. Mesta utropstecknet på damsidan är Cicci Blomberg, Mjölby, som leder DR, vilket visar att framgången på fält-SM tidigare under säsongen inte var en tillfällighet.

Juniorsidan visar något färre deltagare än brukligt, Järnvägens skyttar toppar båda recurveklasserna, Måns Gerhke och Oscar Riberg, lillebror Erik toppar HB13 och Anton Cekal, Avesta, toppar som vanligt HB16. Damsidan är på barebowsidan betydligt mer välfyllt och 13-klassen leds av Grästorps Elvira Barndt och Sara Lillieström, Sturarna, toppar 16-klassen. Norrländsk ledning i både 13- och 16-klass i LB genom Per  Hammarlund, Sandviken och Simon Griph Hestner i 16-klass. DR16 leds av hemmaskytten Sara Halldén. Robin Widergren, BS Gothia leder HC16.

Resultat

Skribent: Cenneth Ålund
Epost: This is a mailto link

 

nyfiken

 

 World Archery

 

www.juniorlandslaget.seSport Campus Sweden

 Idrottslyftet 

Städa Sverige

Städa Sverige

 

 Föräldratelefonen  Ianseo tävling

 

yt

HUVUDSPONSORER


Bågar & Pilar

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 060-57 01 30, +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info