Hoppa till sidans innehåll

3D-EM

2018-08-22 14:00
Pressmeddelande från tävlingsledningen
  • Uppdaterad: 2018-08-21 22:13

Rekorddeltagande på EM i Bågskytte

EM arrangeras under sex tävlingsdagar, med final i Trädgårdsföreningen den 22 september. När finalen genomförts  har över 250 deltagare från 23 länder tävlat om de åtta guldmedaljer som står på spel. Det innebär ett deltagarrekord med drygt 10%, säger tävlingsledaren, tillika Bågskytteförbundets ordförande, Bosse Palm. - Beräkningen från början var att vi skulle hamna på samma nivå som tidigare rekordet d.v.s. drygt 220 deltagare.

Fram till medaljfinalerna genomförs kvaltävlingarna, inklusive semifinalerna, på Fästningsholmen och i Fontin i Kungälv. Där kommer skyttarna att skjuta på spektakulära mål i fängelsehålor, över vattenhinder och uppe på murarna.

Orsaken till att vi får så många skyttar till Sverige tror jag beror på att Sverige är känt som ett land med bra organisation under våra arrangemang, säger Bosse.

Arrangör för tävlingen är Svenska Bågskytteförbundet som i sin tur har delegerat ut ansvaret till fyra klubbar i Göteborgsregionen, Angered, Gothia, Kungälv och Lindome.

Deltagarna bor på hotell i Göteborg och bussas sedan till invigningen som sker i Lindomeklubbens anläggning samt till tävlingsplatserna i Kungälv. Till finalbanan i Trädgårdsföreningen är det sedan fem minuters promenad från hotellet där alla bor.

Sist men inte minst är arrangörerna extra stolta över att vi fått ok för att använda vårt goda kranvatten istället för vatten på flaska vilket tidigare varit det enda som varit godkänt. Ca 5 000 färre plastflaskor än vad det blivit annars.

Skribent: Cenneth Åhlund
Epost: This is a mailto link

 

nyfiken

 

 World Archery

 

www.juniorlandslaget.seSport Campus Sweden

 Idrottslyftet 

Städa Sverige

Städa Sverige

 

 Föräldratelefonen  Ianseo tävling

 

 

yt

HUVUDSPONSORER


Bågar & Pilar

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 060-57 01 30, +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info