Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingstrappa bågskytte

2016-05-31 16:59

Utvecklingstrappa bågskytte Version 1.0 2012-03-25 Förord Svenska Bågskytteförbundets vision är formulerad på följande vis: Bågskytte för alla överallt alltid. Målsättningen för elitverksamheten är att i det olympiska och paralympiska skyttet ha medaljmöjligheter vid framtida Olympiska spel(OS) och Paralympics. För övriga grenar är målsättningen att fortsätta vara en världsledande nation i fält, 3D och compound tavla. Svenska bågskytteförbundets verksamhet styrs av följande värderingar: Fokuserad kraft i glädje och gemenskap.
  • Skapad: 31 MAJ 2016 16:59

CaptureSvenska Bågskytteförbundets utvecklingstrappa beskriver vilka kunskaper och egenskaper en bågskytt bör ta till sig på vägen från nybörjare till elitbågskytt. Det finns inga genvägar till målsättningen, nämnd ovan, det är idag otroligt svårt att överhuvudtaget kvalificera sig till OS/Paralympics och att behålla världsledande ställning kräver också mycket av oss alla. 
I Svenska Bågskyttebundets olika utbildningar får ledare inom svenskt bågskytte kunskap om hur de nödvändiga färdigheterna kan läras ut. Utvecklingstrappan och de olika utbildningsmaterialen är tillsammans med det övriga innehållet i Svenska Bågskytteförbundets utbildningar utomordentligt viktiga i försöken att nå de mål svenskt bågskytte satt för sin verksamhet.

Arbetet inom svenskt bågskytte ska också präglas av svensk idrottsgemensamma program ”Idrotten vill”, som antogs vid RF-stämman2005. Där sägs”Vi utformar vår idrott så att alla som vill, oavsett nationalitet,etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samtfysiska eller psykiska förutsättningar, får vara med iföreningsdriven idrottsverksamhet.”


Stockholm den 20 april 2012 SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDET

Styrelsen

*********************************************************************************

Utvecklingstrappa, texten, i word-format Hur har vi tänkt?, finns i CM 2

 

********************************************************************************

Skribent: Agneta Sundvall

Postadress:
Svenska Bågskytteförbundet
Blåbärsvägen 3
155 31 Nykvarn

Kontakt:
Tel: +46708103133
E-post: This is a mailto link

Se all info