Hoppa till sidans innehåll

Protokoll från Iggesund 12/11 2011


Södra Norrlands Bågskytteförbund

PROTOKOLL

Styrelsemöte

 

 

Tid:          Lördagen 12/11 2011 kl.13.00

Plats:       Iggesund

 

Närvarande: Ordf. Rolf Volungholen, Viola Antman, Ove Grundwall och Lena Kristoffersson.

Ej närvarande: Andreas Eriksson, Helena Gustavsson, Håkan Åsentorp.

 

 

 

Ordförande: Rolf Volungholen

Sekreterare: Viola Antman

Justerare: Lena Kristoffersson

 

 

  1. Ordf. förklarar mötet öppnat.
  2. Hemsidan. Diskussion kring hemsidan. Hemsidan har en bra form, men det är bra om flera i styrelsen är mer aktiva att lägga ut information. Lena kollar upp och fixar till den roterande toppbilden på hemsidan som stannar på SBF:s toppbild istället för vår.
  3. Motioner till SBF stämma. Måste lämnas senast den 15/11. Komplettering av redan inkomna motioner - att SBF ska följa FITA:s klassindelning för juniorer, samt införandet av en nationell DM-helg för uteskytte. Svårt att hitta lediga tävlingshelger för DM-tävlingar.
  4. Årets Bågskytt? Beslutades att vi istället för årets bågskytt instiftar Årets bågskytteprofil. Det kan då vara en ledare eller aktiv bågskytt som gjort mycket för bågskyttet under året. Vi enas också om att Årets junior är ett pris som ska stå kvar. Det diskuterades hur nomineringar ska ske då det kommer in ett fåtal nomineringar varje år men alla nomineringar måste komma styrelsen till kännedom och helst via hemsidan.  
  5. Ekonomi/Finansiering. Det har inkommit 895 kr från Hälsinglands idrottsförbund men inget från Gästriklands idrottsförbund som inte betalar ut något om det är mindre än 500 kr. Vi har ca 20 000 kr på PG-kontot. Nya DM-medaljer ska inhandlas.
  6. Utbildning. Domarutbildning är på gång. Datum ännu ej fastställda. Information kommer att skickas ut till klubbarna. Vi tar nya tag kring förslaget att bjuda in PeO Gunnars till Gävle för att hålla i en träningsutbildning enligt FITA:s Coaches Manual. Gävle har även förslag på att bjuda in Lennart Nordsvahn för att hålla i en utbildning kring mental träning.
  7. Inspirerade av SBF:s satsning på föreningsutveckling beslutade vi att gå igenom stadgarna innan årsstämman för att se om något behöver uppdateras.
  8. Övriga frågor. Vad gör vi för klubbarnas ungdomar? Norrlandsgruppen har sina träningar som förbundet arrangerar. Kriterierna för att bli uttagen till landsdelsgrupperna kanske är okända för en del, men finns att läsa på SBF:s hemsida. Önskemål om bågskytteläger finns. Måste ordnas av klubbarna men vi kan understödja verksamheterna. Viola kan tänka sig att arrangera ett dagläger såsom det gjordes förra sommaren. Förslag på X-serie för ungdomar finns också, men finns det ett behov då den tidigare X-serien dog ut? Kan vi inom distriktet göra något mer för att uppmärksamma våra ungdomar? Frågan lämnas för begrundan.
  9. Mötet avslutas.

 

 

 

 

 

 

Viola Antman

 

Rolf Volungholen

Sekreterare

Mötesordförande

 

 

 

Lena Kristoffersson

Justerare

Uppdaterad: 24 FEB 2012 20:34 Skribent: Rolf Volungholen

   

 

 

    Bildresultat för svenska bågskytteförbundet logga

 

     Bildresultat för idrottslyft

 

World Archery

Postadress:
Södra Norrlands BF
Rolf Volungholen, Höglundagatan 3
821 34 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 027826134
E-post: This is a mailto link

Se all info