Hoppa till sidans innehåll

Domarutbildning

07 FEB 2015 11:23
Rolf är vår nya nationella domarutbildare och idag i Bollnäs genomförs den första omgången av nya och förnyade domare i distriktet.
  • Skapad: 07 FEB 2015 11:23

Här nedan följer ett referat skrivet av Ove Grundwall:

 

DOMARUTBILDNING

för Bågskytteklubbar inom SNBF, Södra Norrlands Bågskytteförbund, i Bollnäs Sporthall, Skjuthallen, den 7 februari 2015med start klockan nio.

Utbildningsledare: Rolf Volungholen

Fem klubbar inom distriktet deltog; Gävle Bågskytteklubb, Wij Bågskyttar, Ockelbo, Bollnäs Bågskytteklubb, Iggesunds Bågskytteklubb och Hudiksvalls Bågskytteklubb. Sammanlagt var det 21 deltagare.

Kursen riktade sig i första hand till domare, som behövde förnya sin licens.

Reglerna ändras ganska ofta och en licens måste förnyas vartannat år.

Rolf började med att dela ut den senaste upplagan av Regelboken samt en Domarhandbok till alla deltagare.

Då var kaffet klart så vi fick vårt förmiddagskaffe. Medan vi drack vårt kaffe fick vi fundera över om vi varit med om någon situation, där domarna på en tävling gjort fel eller agerat diskutabelt.

Efter kaffet tog vi upp dessa situationer och diskuterade dem och försökte reda ut om och hur det var fel hänvisande till regelverket.

Sedan fick vi ta ställning till olika praktiska situationer, som kan uppstå under en tävling. Och tillsammans redde vi ut situationerna. Deltagarna var erfarna och kunniga men eftersom reglerna ändrats, så fick Rolf hjälpa till att förklara det senaste, som gäller.

Vi bröt för lunch en kvart över tolv och gick ner till Pizzerian om hörnet.

Stärkta av lunchen återtog vi diskussionerna problemlösningarna en halvtimme senare.

Rolf bjöd på en liten överraskning till eftermiddagskaffet. Två av deltagarna hade fyll jämna år, Per-Anders Olsson hade fyllt femtio år och Raimo Mämmelä 60 år dagen innan. Vi reste oss upp och sjöng: ”Ja, må han leva” och utbringade ett fyrfaldigt leve för jubilarerna. Sedan blev det kaffe med tårta.

Efter tårtkalaset fortsatte vi ett tag till och repeterade lite av det viktigaste, innan Rolf avslutade dagen. Det var en givande dag, som inspirerade till vidare studier av Regelboken och Domarhandboken.

Vi tackade Rolf med applåder.

 

 

Skribent: Lena Kristoffersson
Epost: This is a mailto link

   

 

 

    Bildresultat för svenska bågskytteförbundet logga

 

     Bildresultat för idrottslyft

 

World Archery

Postadress:
Södra Norrlands BF
Rolf Volungholen, Höglundagatan 3
821 34 Bollnäs

Kontakt:
Tel: 027826134
E-post: This is a mailto link

Se all info